DIC_Mail_Header_1320x543
NIEUWSBRIEF DECEMBER 2019

Doe mee in 2020!

Nu 2019 ten einde komt, blikt De Innovatie Coöperatie terug op een jaar waarin ondernemers, in en rondom de landbouw, samengewerkt hebben aan mooie plannen en projecten die bijdragen aan een sterke en vitale landbouwsector in de Achterhoek.

Ook in 2020 zet de coöperatie zich in om goede ideeën van boeren en andere ondernemers te realiseren. En dan met name ideeën die bijdragen aan een sterke, vitale landbouwsector, een groeiende economie, een aantrekkelijke omgeving voor jong talent en een fraai, schoon, biodivers buitengebied. Kortom, een sector die veel maatschappelijke waarde toevoegt en deuren opent naar de toekomst!

De Innovatie Coöperatie is een open en groeiend netwerk van ondernemers, kennispartijen, onderwijs en overheden dat in wisselende samenwerkingsverbanden werkt aan vernieuwing. Wees welkom en doe mee! Neem contact op als u hulp kunt gebruiken bij het realiseren van uw innovatieve idee. Laat u inspireren door de voorbeelden in deze nieuwsbrief en meldt u via info@deinnovatiecooperatie.nl.

Via deze weg wensen we u heel goede feestdagen en een ondernemend 2020!

Carel de Vries en Erik Koldewey

Tweede Agro Innovatie Event

Op donderdag 21 november vierde De Innovatie Coöperatie haar eerste verjaardag en maakte de balans op tijdens het tweede Agro Innovatie Event. De coöperatie presenteerde een viertal projecten die het netwerk in haar eerste jaar tot stand bracht. Zo’n 80 bezoekers lieten zich inspireren of inspireerden anderen in het gemeentehuis van Lochem.
Agro Innovatie Event 2019

Groene Groenbemesters

Afgelopen voorjaar deden veehouders en loonbedrijf Almen-Harfsen ervaring op met het machinaal onderwerken van groenbemesters. Op dit moment zijn loonbedrijf Almen-Harfsen en De Innovatie Coöperatie in gesprek met loonbedrijf Boschloo & Zn, LTO Lochem, De Marke en ANV 't Onderholt over het uitbreiden en opschalen van deze aanpak.
Groene Groenbemesters

Innoveren in de Achterhoek

Op vrijdag 13 december organiseerde De Innovatie Coöperatie, samen met Gelders Agrarisch Jongeren Kontakt en AJK Laren Lochem, een avond over innoveren in de Achterhoek. Op boerderij de Allard Hoeve in Laren gingen ruim twintig jonge ondernemers met de coöperatie in gesprek over de kansen en uitdagingen die zij zien. Loop jij, als jonge ondernemer, met nieuwe ideeën in je hoofd? Neem contact op, we denken met je mee!
Innoveren in de Achterhoek op 13 december 2019

Terugblik Excursie Hoeve Biesland

Op woensdag 6 november gingen Achterhoekse ondernemers, samen met De Innovatie Coöperatie, op excursie naar Hoeve Biesland in Delfgauw. Aanleiding voor dit inspiratie bezoek was de wens van een aantal boeren om zich in een gevarieerd gezelschap te oriënteren op nieuwe verdienmodellen, korte ketens en verbinding met de consument.
Achterhoekse excursie Hoeve Biesland

Zo denkt de Lochemer over de boer!

Het zijn roerige tijden in landbouwland en het imago van de sector wisselt sterk. Maar wat betekenen boeren nou voor voor Lochem? Hoe positief of kritisch zijn mensen eigenlijk over boeren? Samen met vloggers Harmke Oudenampsen en Tessa Kraijer gingen we de straat op om de mening van de Lochemer op te halen.
Zo denkt de Lochemer over boer!
logo_dic
MailPoet