DIC_Mail_Header_1320x543
NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2019

Samen ideeën realiseren!

Hierbij ontvangt u de eerste nieuwsbrief van De Innovatie Coöperatie. De Innovatie Coöperatie is het netwerk van vernieuwers in en rondom de landbouw in de Achterhoek en de Cleantech Regio. Met dit initiatief willen we meer goede ideeën van boeren en andere ondernemers helpen te realiseren. En dan met name ideeën die bijdragen aan een sterke, vitale landbouwsector, een groeiende economie, een aantrekkelijke omgeving voor jong talent en een fraai, schoon, biodivers buitengebied. Kortom, een sector die veel maatschappelijke waarde toevoegt en deuren opent naar de toekomst!

De beste ideeën realiseer je samen! De Innovatie Coöperatie is een open en groeiend netwerk van ondernemers, kennispartijen, onderwijs en overheden dat in wisselende samenwerkingsverbanden werkt aan vernieuwing. Wees welkom! Doe mee! Neem contact op als u hulp kunt gebruiken bij het realiseren van uw innovatieve idee! Laat u inspireren door de voorbeelden in deze nieuwsbrief of meldt u via deze link aan voor het Agro Innovatie Event op 21 november.

Voor vragen kunt u bij ons terecht via info@deinnovatiecooperatie.nl

Carel de Vries en Erik Koldewey

Meststoffen op maat bij mais

Melkveehouder André de Groot in Laren deed dit jaar onder de vlag van de Innovatie Coöperatie mee met het project Precisiebemesting met groene meststof in de maisteelt. Hij is enthousiast over zijn eerste bevindingen met 3,4 hectare mais: maar liefst tien procent meer opbrengst. Het initiatief is gericht op een lagere startbemesting van mais en het bijmesten met Groene Weide Meststof gedurende het groeiseizoen.
Meststoffen op maat bij mais

Met crowdfunding meer zonnebloemen langs maisakkers

In Lochem startten op initiatief van de plaatselijke LTO-afdeling in 2018 tien boeren met vijf kilometer zonnebloemranden langs maispercelen. De Innovatie Coöperatie hielp hen om de maisteelt op een laagdrempelige manier biodiverser te maken. De gemeente Lochem financierde het. Hoe staat het met het project en wat zijn de plannen voor 2020?
Crowdfunding zorgt voor zonnebloemen langs maisakkers

Op landgoed Velhorst gaan natuur en landbouw samen door vernieuwing

Arjen en Winny van Buuren zijn de nieuwe agrarische ondernemers op de landgoed Velhorst in Lochem. Op 85 hectare exploiteren ze een gemengd biologisch boerenbedrijf. Ze verbouwen aardappels, granen, veldbonen, groenten en kruiden en houden schapen, Lakenvelderkoeien, Brandrode runderen en Bonte Bentheimer varkens. Zij zien vernieuwing als sleutel voor een duurzaam verdienmodel waarbij natuur en landbouw samengaan.
Op landgoed Velhorst gaan natuur en landbouw samen door vernieuwing van het verdienmodel

'Rijp en Groen': studenten aan de slag met vragen uit de praktijk

De nieuwe generatie agrarische ondernemers is cruciaal voor de toekomst van de sector. De Innovatie Coöperatie nam daarom het initiatief om verbinding te maken met het onderwijs in de regio. Het initiatief ‘Rijp en Groen’ koppelt studenten van het Zone.college uit Doetinchem aan echte vragen van Lochemse ondernemers. De studentendag is op 13 november in het gemeentehuis van Lochem.
adolescent-connection-discussion-1595391

Laat je inspireren op het Agro Innovatie Event!

Op 21 november organiseren wij de tweede editie van het Agro Innovatie Event in het gemeentehuis van Lochem. Laat je inspireren door de verhalen van innovatieve doeners uit je omgeving. Vertel over je eigen ideeën en maak nader kennis met elkaar. En dat alles onder het genot van een regionaal hapje en een drankje! Meld je snel aan.
Schermafbeelding 2019-10-30 om 09.06.35
logo_dic
MailPoet