DIC_Mail_Header_1320x543
NIEUWSBRIEF NOVEMBER 2020

Innoveren doe je niet alleen!

De Innovatie Coöperatie begon in 2018 als netwerk van agrarische ondernemers uit Lochem en omgeving. Na drie jaar groeit het netwerk door en weten steeds meer ondernemers de weg naar de Coöperatie te vinden. Met tal van concrete projecten dragen boeren en MKB'ers uit de Achterhoek en de Cleantech regio bij aan een sterke, vitale landbouwsector, een groeiende economie, een aantrekkelijke omgeving voor jong talent en een mooi, biodivers buitengebied.

Als Coöperatie bieden we waar nodig ondersteuning met kennis, kunde, netwerk, budget en soms een beetje creativiteit. Komend jaar hopen we nog meer ondernemers van dienst te kunnen zijn, zodat goede ideeën en plannen een kans krijgen om uit te groeien tot innovaties!

Erik Koldewey, Ellen de Lange, Carel de Vries

Save The Date! 9 december 2020

Meer weten over vernieuwing in de landbouw? Kom naar het derde Agro Innovatie Event en laat je inspireren door ondernemers uit onze eigen regio. De hele uitzending is op woensdagavond 9 december van 20:00 - 21:00 uur live te volgen op onze website. De avond is interactief en staat volledig in het teken van innovaties uit de Achterhoek en de Cleantech Regio. De uitnodiging verschijnt aankomende week in je mailbox.
Schermafbeelding 2020-11-18 om 16.13.05

Precisielandbouw in de Achterhoek

Preciezer werken met meer arbeidsgemak, door slim gebruik te maken van GPS. Begin oktober kwamen we in klein comité bijeen om kennis, mogelijkheden en ervaringen te delen over het breder toegankelijk maken van RTK-GPS in de Achterhoek. Ben je melkveehouder, akkerbouwer of loonwerker? Meer weten over het slim gebruik maken van RTK-GPS of wil je aansluiten bij dit leernetwerk? Neem contact op via ellen@deinnovatiecooperatie.nl.
IMG_7034

Biogas van boer naar fabriek?

Op welke manier kunnen boerenbedrijven een rol spelen in de productie van lokaal biogas? In samenwerking met Lochemse melkveehouders is onderzocht hoe het vergisten van dierlijke mest een goed alternatief kan bieden voor het huidige aardgasgebruik van bedrijven in de kanaalzone. Via onderstaande link vind je meer informatie over de haalbaarheidsstudie.
Biogas voorbeeld

Burgerboerderij de Patrijs in Vorden

In Vorden staat boerderij Nieuw Venhorstink. Tot voor kort waren er geen plannen voor opvolging, maar daar is sinds dit jaar volop verandering in gekomen. In 2021 starten Johannes Regelink en Joanne Malotaux met Burgerboerderij de Patrijs. Meer lezen over deze bedrijfsovername en hoe zij het huidige melkveebedrijf transformeren naar een gemengd agro-ecologisch bedrijf?
Foto Burgerboerderij

Vernieuwing in de Agro Innovatieraad

Van harte welkom aan de drie nieuwe leden van de Innovatieraad! Karolien Hupkes is de opvolger van Henk Jolink (LTO Noord, Regio Oost). Eimert Fikse neemt de plek van Willem Huiskamp (Zone.College) over en Arko van Brakel vervangt Robert Mathlener (Cleantech Regio). Wij danken de aftredende leden voor hun expertise en bevlogen inzet.
DSC_0056

Smart farming en smart industry

Smart Industry staat voor verregaande digitalisering, het aan elkaar koppelen van producten, machines en mensen én de inzet van nieuwe productietechnologie. Dankzij de samenwerking met het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIVON) en ACT/ RCT Gelderland kunnen plannen op het snijvlak van industrie en farming extra worden gesteund met kennis, middelen of financiering. Heb je een vraag? Mail naar info@deinnovatiecooperatie.nl.
aerial-air-aircraft-1034812
logo_dic
MailPoet