DIC_Mail_Header_1320x543
NIEUWSBRIEF juli 2021

Kom maar op met die nieuwe ideeën!

De Innovatie Coöperatie is er voor boeren en agrofood-mkb-ers die hun nieuwe ideeën in de praktijk willen brengen. Wij geloven namelijk dat ondernemers met hun energie en passie het verschil kunnen maken bij het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Dit leidt tot een sterkere positie in markt en maatschappij.

Via onze innovatiemakelaars helpen wij hierbij door het leggen van nieuwe contacten, door te inspireren en door te ondersteunen met kennis en financiering. Sinds kort zijn we ook actief in de hele Cleantech Regio. Naast in Lochem zijn we nu aan de slag in Heerde, Epe, Apeldoorn, Voorst, Brummen en Zutphen. Onze inzet is kosteloos dankzij de deal die de regio met het Rijk en de provincie heeft gemaakt.

Dus ondernemers uit de Cleantech Regio: Maak kennis met onze innovatiemakelaars Ellen de Lange en Alfons van den Belt als je hulp kunt gebruiken bij het realiseren van jouw innovatieve idee! Laat je inspireren door de voorbeelden in deze nieuwsbrief en meld je via info@deinnovatiecooperatie.nl. Voel je vrij om deze nieuwsbrief te delen, door te sturen of meld je aan als abonnee.

Ellen de Lange, Alfons van den Belt, Carel de Vries, Rina Scharpert en Erik Koldewey

Onze innovatiemakelaars helpen je bij het realiseren van jouw idee

De Innovatie Coöperatie helpt vernieuwende ondernemers in de landbouw bij het realiseren van hun innovaties. Door het leggen van nieuwe contacten, door te inspireren en door te ondersteunen met kennis en financiering. Maak kennis met onze innovatiemakelaars Ellen de Lange en Alfons van den Belt als je hulp kunt gebruiken bij het realiseren van jouw innovatieve idee!
Ellen en Alfons bewerkt

Het buitengebied verandert, onze dienstverlening verandert mee

Sjoerd Elgersma (39), directeur bij Hofmeijer Loonwerkbedrijf BV in Voorst, heeft een vooruitziende blik. Hij speelt met zijn bedrijf in op de toekomst. Samen met De Innovatie Coöperatie werkt hij aan twee projecten. ’Ik ben geen Willie Wortel, maar ik heb wel oog voor wat er maatschappelijk speelt.’
Sjoerd Elgersma veldbonen liggend

Lochemse loonwerkers en boeren werken groener

In het voorjaar van 2020 leidde de gezamenlijke aanpak onder de naam Groene Groenbemesters tot een halvering van het glyfosaat gebruik in de gemeente Lochem. Dit jaar bundelen de Lochemse loonwerkers en boeren hun krachten opnieuw. Afgelopen voorjaar pasten ze zeven machinale bewerkingen toe op het demoveld. Vruchtbare Kringloop Achterhoek (VKA) en Agro-innovatiecentrum De Marke monitoren het maisperceel tijdens het groeiseizoen.
foto-demo-1024x812 RS

Aan de slag met precisielandbouw - Save the date: 25 augustus

Zelf zien en ervaren hoe toepassingen in de precisielandbouw werken in de praktijk? Op woensdag 25 augustus gaat de Nationale Proeftuin Precisie Landbouw op tour door Nederland en strijkt neer bij melkveebedrijf De Marke in Hengelo (GLD).
RTK-GPS-systeem-bij-Robbert-Haijtink-1024x589
facebook twitter linkedin youtube 
logo_dic-2
De Innovatie Coöperatie wordt ondersteund vanuit de Cleantech Regio Deal. De Regio Deal is een partnerschap tussen Rijk en regio. Met het sluiten van de Regio Deal geven Rijk, provincies Gelderland en Overijssel, gemeenten, ondernemers en onderwijs samen invulling aan de ambitie van de Cleantech Regio om groene, duurzame en inclusieve economische groei te realiseren, waarbij de investeringen als gevolg van de Regio Deal werken als een hefboom voor toekomstige samenwerkingen. Al deze partijen hebben een financiële bijdrage geleverd om de projecten mogelijk te maken.