DIC_Mail_Header_1320x543-1024x421 zonder regio
NIEUWSBRIEF oktober 2021

Kom naar het Agro Innovatie Event!

De Innovatie Coöperatie is er voor boeren en agrofood-mkb-ers die hun nieuwe ideeën in de praktijk willen brengen. Onze innovatiemakelaars helpen door het leggen van nieuwe contacten, door te inspireren en door te ondersteunen met kennis en financiering. Bekijk het filmpje ‘Vooruitboeren in de regio’ met een aantal voorbeelden.

Voor meer inspiratie organiseren wij woensdagavond 24 november ons jaarlijkse Agro Innovatie Event 2021. Ook deze keer weer boordevol met inspirerende verhalen van vernieuwende collega-ondernemers. Met deze keer onder meer:
  • Eiwit in eigen regio door Sjoerd Elgersma van Loonbedrijf Hofmeijer uit Voorst;
  • Enkeerd 2.0 door Pieter Brouwer, melkveehouder uit Tonden;
  • Snoeihout met meer waarde door Evert Jan Weijers van agrarische natuurvereniging Veluwe IJssel Zoom (VIJZ);
  • De Pantry: duurzame kleine onbemande buurtwinkel door Lukas Lagerweij uit Wilp.
Ook is er een innovatieplein met nog meer inspirerende ondernemers. Meld je alvast aan.

Heb je nou zelf al een innovatief idee en zoek je hulp bij de realisatie? Meld je dan bij De Innovatie Coöperatie. Sinds kort zijn we, naast de Clean Tech Regio (Heerde, Epe, Apeldoorn, Voorst, Brummen en Zutphen), ook actief in de Achterhoek en de Liemers.

Voel je vrij om deze nieuwsbrief te delen, door te sturen of meld je aan als abonnee.

Ellen de Lange, Alfons van den Belt, Carel de Vries, Rina Scharpert en Erik Koldewey
Websitebericht

Snoeihout met meer waarde

In de agrarische sector komt jaarlijks bij het snoeien van houtwallen of knotwilgen grote hoeveelheden snoeihout vrij. Vaak wordt dat ter plekke verbrand of afgevoerd naar de verbrandingsoven. Dat is een doorn in het oog van Pieter Brouwer, want de vastgelegde CO₂ laat je zo ontsnappen. Dat moet toch anders kunnen, zo was de gedachte van de melkveehouder, tevens lid van agrarische natuurvereniging Veluwe IJssel Zoom (VIJZ). Kan het niet duurzamer en is het niet mogelijk het te hergebruiken en te verwaarden?
knotwilgen

Loonbedrijf Hofmeijer ontvangt Innovatieraad

Op donderdag 2 september was de Innovatieraad van De Innovatie Coöperatie te gast bij Sjoerd Elgersma, directeur bij Hofmeijer Loonwerkbedrijf BV in Voorst. Sjoerd ontving de Innovatieraad op zijn demovelden in Brummen.
Veldbezoek innovatieraad 04-min

Innovatiemakelaars voor Achterhoek en Liemers

De Innovatie Coöperatie gaat dit najaar in samenwerking met de provincie Gelderland ook in de Achterhoek en de Liemers aan de slag. De Innovatie Coöperatie is er voor boeren en agrofood-mkb-ers die hun nieuwe ideeën in de praktijk willen brengen.
Achterhoekse vlag

Veel belangstelling voor zelfbouw RTK-GPS

Eind augustus vond op Agro-innovatiecentrum De Marke de open dag van de Nationale Proeftuin Precisie Landbouw (NPPL) plaats. Opgedane kennis en ervaring op het gebied van precisielandbouw werd gedeeld met boeren en geïnteresseerden. Oók het zelfbouw RTK-GPS project van melkveehouder Robbert Haijtink (Laren, Gld) stond in de spotlights. De belangstelling was groot, ruim 120 bezoekers waren aanwezig en maakten kennis met de mogelijkheden van zelfbouw RTK-GPS. Meer weten over dit initiatief? Bekijk de video.
NPPL

Studenten aan de slag met vragen van ondernemers

Heb je een actueel, uitdagend en breed relevant vraagstuk waarvoor de oplossing alleen door interdisciplinair onderzoek kan worden gevonden? Neem dan deel aan het Smart Solutions Semester! Hiermee krijg je toegang tot talent, kennis en expertise van studenten, docenten en onderzoekers.
Studenten
facebook twitter linkedin youtube 
logo_dic-2
De Innovatie Coöperatie wordt ondersteund vanuit de Provincie Gelderland en de Cleantech Regio Deal. Met de Regio Deal geven Rijk, provincies Gelderland en Overijssel, gemeenten, ondernemers en onderwijs samen invulling aan de ambitie van de Cleantech Regio om groene, duurzame en inclusieve economische groei te realiseren. Al deze partijen hebben een financiële bijdrage geleverd om de projecten mogelijk te maken.
MailPoet