2020: een bewogen en innovatief jaar!

Het jaar 2020 loopt ten einde. Een jaar waarin aan onze vanzelfsprekendheden en waarden gemorreld werd. Dat bracht voor iedereen veel uitdagingen. Maar: op de boerderij liep het werk doorgaans gewoon door en zaten boeren, loonwerkers en heel veel andere ondernemers in de Achterhoek en de Cleantech regio niet stil. Tal van ondernemers gingen op zoek naar nieuwe verdienmodellen, realiseerden boeren-innovaties en gingen aan de slag met praktijkonderzoeken en veldproeven op en rondom het boerenerf.

Tijdens de derde editie van het Agro Innovatie Event gingen we met vier van deze doeners in gesprek. Loonwerker Freddie Heuvelink en veehouders Robbert Haijtink, Suzanne Ruesink en André de Groot deelden ervaringen en lieten zien hoe zij vooruitboeren in de regio. Presentator Alfons van den Belt ging met hen én wethouder Bert Groot Wesseldijk (Gemeente Lochem) en innovatie makelaars Erik Koldewey en Carel de Vries in gesprek over vernieuwing in de landbouw. De uitzending werd op woensdagavond 9 december live bekeken door 181 kijkers en is nu ook te vinden op ons YouTube kanaal:
Schermafbeelding 2020-12-16 om 13.48.58
Wil je, in 2021, verder doorpraten over innovatie óf over jouw eigen idee en nieuwe plannen? Neem contact met ons op via info@deinnovatiecooperatie.nl of meld je aan voor één van onze verdiepingsessies in januari!

Namens alle betrokken ondernemers van de Innovatie Coöperatie, wensen we jou en je familie hele fijne feestdagen toe! We hopen je in 2021 in goede gezondheid weer te ontmoeten - online, maar in de loop van het jaar misschien ook weer aan de keukentafel.

Carel de Vries, Erik Koldewey en Ellen de Lange
DIC_logo_RGB[1]