DIC_Header_2022_1320x543pix 2022 verkleind
NIEUWSBRIEF februari 2023

Nieuwe verbindingen

Maatschappelijke uitdagingen worden steeds complexer. Zo willen we voldoende voedsel produceren op een duurzame manier, we willen natuur ontwikkelen, maar ook wonen en energie produceren. En dat allemaal op hetzelfde stukje grond en het mag niet te veel kosten.

Waar optimalisatie van een bestaande situatie voorheen vaak afdoende was, vragen de complexe vraagstukken van nu om geheel nieuwe oplossingen en een radicaal andere aanpak. Dit betekent dat je als ondernemer de gebaande paden verlaat en met veelal onverwachte partners ’nieuwe verbindingen’ aangaat. Daarom organiseren we vanuit De Innovatie Coöperatie bijeenkomsten, zoals ons jaarlijkse Agro Innovatie Event of ons Inspiratiecafé, waarin we verschillende werelden bij elkaar brengen.

In deze nieuwsbrief vind je ook voorbeelden van ondernemers en organisaties die nieuwe verbindingen zijn aangegaan. Zo onderzoeken boeren, agrarische natuurvereniging VALA en Agro-innovatiecentrum De Marke samen met architecten en bouwbedrijven of het mogelijk is een gebouw te bouwen met volledig in de Achterhoek geteelde materialen. Het unieke is dat de keten dit samen oppakt. Ook het bier Corvus Corone gebrouwen door Brouwerij Wentersch met graan van Landgoed Kreil en Hop uit Meddo is een typisch voorbeeld van nieuwe verbindingen in de regio.

Nieuwe verbindingen zoeken en leggen gaat vaak niet vanzelf, omdat het tijd kost, je niet in de juiste netwerken zit of geen weet hebt van het bestaan van iets of iemand. Daarom helpen de innovatiemakelaars van De Innovatie Coöperatie hierbij. Zoek je ook nieuwe verbindingen? Meld je dan...
Of wil jij ondertussen ook aan de slag met jouw ideeën in de praktijk? Vanuit De Innovatie Coöperatie helpen we je daar graag bij. Onze innovatiemakelaars helpen door het leggen van nieuwe contacten, door te inspireren en door te ondersteunen met kennis en financiering. Laat je inspireren door de voorbeelden in deze nieuwsbrief en meld je via info@deinnovatiecooperatie.nl.

Voel je vrij om deze nieuwsbrief te delen, door te sturen of meld je aan als abonnee.

Alfons van den Belt, Linda Commandeur, Ivo Holmer, Ellen de Lange, Carel de Vries, Rina Scharpert en Erik Koldewey

Inspiratiecafé bij Suzie's Farm

Hoe bereik je klanten en zorg je er voor dat jouw bedrijf onderscheidend is én blijft? Op woensdag 8 februari gaan we van 12.30 uur tot circa 15.00 uur naar Suzie’s Farm in Aalten, waar Suzanne Ruesink sinds twee jaar een horecagelegenheid en winkel runt en producten van de boerderij rechtstreeks op het bord belanden. Farm, food en fun komen hier samen.
Suzanne bewerkt

Soms is het heel simpel en begint het heel klein

De Innovatie Coöperatie brengt vernieuwende ondernemers en hun samenwerkingspartners bij elkaar. Om elkaar te inspireren, voor nieuwe contacten en voor het realiseren van ideeën. Soms is een linkje leggen voor ons heel simpel en volgen blije appjes van mensen die De Innovatie Coöperatie met elkaar in contact heeft gebracht.
Bier

'Bij alles wat ik doe, zijn mensen en verbinding maken het uitgangspunt'

Binnenkort is er een inspiratiecafé met Suzanne Ruesink bij Suzie’s Farm in Aalten. Ze is een bezige bij: eigenaar melkvee- en varkensbedrijf ’t Westendorp, betrokken bij Farm & Country Fair Aalten, eigenaar Suzie’s Farm en initiatiefnemer van Ode aan de Os en de Silo Art Tour Achterhoek. Wat is haar drijfveer?
Suzanne Ruesink

Vergaderpaviljoen 'geteeld' in de Achterhoek

Is het mogelijk om een gebouw te realiseren met grondstoffen uit de eigen regio? Zeker! Komend jaar gaan wij, samen met diverse partijen uit de Achterhoek, aan de slag om een biobased gebouw te realiseren. Een plek waar de hele keten van Achterhoekse boeren met biobased gewassen, aannemers, architecten en meer bij elkaar komen om aan de toekomst te bouwen.
Bouwen met stro

Ideeën aan de keukentafel zijn het nieuwe normaal van morgen

Dat de agrarische sector verandert, is niet nieuw, maar van alle tijden. Met mijn opa van 89 heb ik het aan de keukentafel wel eens over de boerderij en hoe die er vroeger uit zag. Geen verharde wegen of elektriciteit, een gemengd bedrijf met een paar koeien, varkens, kippen en iedere buur is boer. Mijn opa melkte nog met de hand in de wei, terwijl op dit moment de melkrobots in de stal worden geïnstalleerd. Het platteland verandert continue en dat zal niet anders worden.
Ivo
facebook twitter linkedin youtube 
De Innovatie Coöperatie wordt in de Achterhoek ondersteund vanuit de Provincie Gelderland en in de Cleantech Regio vanuit Cleantech Regio Deal. Met de Regio Deal geven Rijk, provincies Gelderland en Overijssel, gemeenten, ondernemers en onderwijs samen invulling aan de ambitie van de Cleantech Regio om groene, duurzame en inclusieve economische groei te realiseren. Al deze partijen hebben een financiële bijdrage geleverd om de projecten mogelijk te maken.
Email Marketing Powered by MailPoet