DIC_Header_2022_1320x543pix 2022 verkleind
NIEUWSBRIEF december 2022

Een toekomst met perspectief en plezier!


Het jaar loopt alweer ten einde. Een roerig jaar voor de agrarische sector. Politieke en maatschappelijke discussies die ons bestaan en onze toekomst in de kern raken. Die ons ook persóónlijk raken. Onduidelijkheid om soms moedeloos van te worden, onzekerheid voor onszelf, onwetendheid bij de ander. Het einde van het jaar is een moment van reflectie om hier bij stil te staan. Maar het is juist ook een moment om vooruit te kijken naar de toekomst. Wat wordt mijn pad? Hoe zorg ik voor perspectief en plezier in wat ik doe? Welke keuzes maak ik ongeacht de onzekerheid om me heen?

En juist in dat licht is het zo prachtig te zien dat veel ondernemers niet bij de pakken neerzitten en de moed tonen om zichzelf opnieuw uit te vinden. Boeren en MKB-ondernemers in de Achterhoek, Liemers en Cleantech Regio laten zien dat ze zelf in de praktijk aan de slag gaan voor een toekomstbestendige sector. Bijna 300 ondernemers maakten in 2022 gebruik van de directe support en ondersteuning van De Innovatie Coöperatie. Soms als sparringpartner of verbinder, soms als projectpartner of financier van goede plannen. Het doet ons goed dat de helpende hand, die onze innovatiemakelaars bieden, steeds beter gevonden en benut wordt.

Vernieuwing leeft in onze mooie regio. Zo bleek afgelopen zomer tijdens de drukbezochte themadag Toekomstgericht Telen en ook was het weer 'volle bak’ bij de vijfde editie van het Agro Innovatie Event in Twello. Dat biedt vertrouwen voor de toekomst. Vanuit De Innovatie Coöperatie werken wij ook in 2023 weer aan die toekomst, vanuit de praktijk, samen met jou! Wij wensen je een inspirerend, perspectiefvol en gezond 2023 .
Voel je vrij om deze nieuwsbrief te delen, door te sturen of meld je aan als abonnee.

Alfons van den Belt, Linda Commandeur, Ivo Holmer, Ellen de Lange, Carel de Vries, Rina Scharpert en Erik Koldewey
Kerstgroet 2022

Bekijk de sfeervideo van het Agro Innovatie Event 2022

Tijdens de vijfde editie van het Agro Innovatie Event deelden ondernemers uit de Achterhoek, Liemers en Cleantech Regio hoe hun plannen ontkiemen tot innovaties en toekomstbestendige bedrijfsmodellen. Naast een inspirerend programma bood de avond volop de gelegenheid om collega-ondernemers te ontmoeten en eigen ideeën voor de sector te delen. Met ruim 170 deelnemers blikken we terug op een geslaagd event!
Event 2022 youtube

8 februari Inspiratiecafé: Suzie's Farm

Hoe onderscheid je je met je bedrijf en hoe bereik je je klanten? Vragen waar elke ondernemer over nadenkt. In februari gaan we van 12.30 uur tot circa 15 uur naar Suzie’s Farm in Aalten, waar Suzanne Ruesink sinds twee jaar een horecagelegenheid en winkel runt en producten van de boerderij rechtstreeks op het bord belanden. Farm, food en fun komen hier samen.
barn
facebook twitter linkedin youtube 
De Innovatie Coöperatie wordt in de Achterhoek ondersteund vanuit de Provincie Gelderland en in de Cleantech Regio vanuit Cleantech Regio Deal. Met de Regio Deal geven Rijk, provincies Gelderland en Overijssel, gemeenten, ondernemers en onderwijs samen invulling aan de ambitie van de Cleantech Regio om groene, duurzame en inclusieve economische groei te realiseren. Al deze partijen hebben een financiële bijdrage geleverd om de projecten mogelijk te maken.
Email Marketing Powered by MailPoet