Biobased teelten voor de bouw

Op dinsdag 9 mei organiseren we samen met Samen Biobased Bouwen een avond over biobased telen in de Achterhoek. De avond is bedoeld voor boeren in de Achterhoek die al telen of interesse hebben dit te gaan doen.

De teelt voor biobased bouwen kan interessant zijn voor boeren in de Achterhoek. In de bouwsector neemt de vraag naar biobased plaatmateriaal, strobouwtoepassingen en inblazen van isolatie toe; dit biedt kansen voor de teelt van biobased gewassen. Deze gewassen slaan CO2 op uit de lucht, waardoor de gewassen bijdragen aan het verlagen van CO2-uitstoot in de bouwsector ten opzichte van de op dit moment gebruikte grondstoffen. We hopen door het samenbrengen van telers een netwerk van boeren die biobased telen te creëren, zodat kennis over de teelt en perspectief gedeeld kan worden. We nemen de bezoekers mee in onze plannen voor een biobased vergaderpaviljoen.

We starten de avond met een rondje over het proefveld van De Marke waar o.a. vezelhennep, zonnekroon, granen en miscanthus zijn gezaaid. Arjan Prinsen (Samen Biobased Bouwen) neemt ons mee in de teelt. En Jasper van de Munckhof (Building Balance) vertelt ons wat het perspectief is voor deze teelten wat betreft vraag uit de markt. Tot slot laat Ivo wat ontwerpen zien van het Biobased vergaderpaviljoen dat dit jaar in de Achterhoek gerealiseerd wordt met biobased bouwmaterialen die zijn geteeld in de Achterhoek.

?: 9 mei

?: 19:30 uur

?: Agro-innovatiecentrum De Marke, Roessinkweg 2, 7255 PC Hengelo (GLD)

Aanmelden door te mailen naar ivo@deinnovatiecooperatie.nl

Kijk ook op: https://deinnovatiecooperatie.nl/projecten/biobased-bouwen/