Teelt- en machinebijeenkomst voor hennepteelt @Kamps de Wild

De volgende bijeenkomst  voor Biobased Teelten voor de bouw (van De Innovatie Coöperatie en Samen Biobased Bouwen) staat gepland op woensdag 28 juni. We brengen dan een bezoek aan Kamps de Wild.

Altijd al willen weten welke aanpassingen er nodig zijn aan de zaai-spit combinatie, schudder, hakselaar en balenpers voor hennepteelt? Dan ben je deze avond op de juiste plek. Er zullen een aantal machines te bezichtigen zijn die voor Greeninclusive zijn geprepareerd om te gebruiken in de hennepteelt. Liggen hier mogelijkheden voor lokale loonwerkers om machines buiten het normale seizoen te gebruiken?

Van boer tot bouw

Een teeltadviseur van Greeninclusiveleert ons de teelt van hennep beter kennen en hoe zij een keten opbouwen van boer tot bouw. Hoe zorgen zij dat de agrarische sector een goede positie in de keten heeft? En dat er een goed verdienmodel wordt ontwikkeld? Zij ontwikkelden daarvoor o.a. de afgelopen jaren een CO2-methodologie waardoor er CO2-certficaten uitgegeven kunnen worden voor de biobased hennepketen. Dit levert een extra inkomstenbron op. GreenInclusive licht toe hoe dat werkt en welke uitdagingen ze hierin tegenkomen.

Programma (start 19:30 uur)

  • Hoe bouw je een keten van boer naar bouw?
  • Hennepteelt: Hoe ziet de teelt er uit voor de boer en loonwerker?
  • Hennepteelt: Welke aanpassingen aan machines zijn er nodig?
  • Hoe kan de CO2 besparing tot waarde worden gebracht voor de boer?
  • Bezichtiging machines

Datum: woensdag 28 juni 2023

Tijd: 19:30 uur

Locatie: Kamps de Wild, Edisonstraat 10, 6902 PK Zevenaar

Aanmelden via: ivo@deinnovatiecooperatie.nl