Agro Innovatie Event gaat digitaal

Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen vindt het Agro Innovatie Event 2021 dit jaar digitaal plaats. De hele uitzending is op woensdag 24 november live te volgen van 20:00 uur tot 21:00 uur. Meer weten over vernieuwing in de landbouw? Kijk dan aankomende woensdagavond live mee naar het Agro Innovatie Event 2021. Ondernemers uit de Cleantech Regio, de Achterhoek en de Liemers vertellen hoe hun goede ideeën ontkiemen tot innovaties en werkbare bedrijfsmodellen.

Programma
Start programma 20.00 uur.

Welkom door innovatiemakelaars Alfons van den Belt en Ellen de Lange.

10 minuten-sessies: Ondernemers aan het woord:

  • Snoeihout met meer waarde

Bij verbranden van snoeihout komt veel fijnstof vrij en gaat de vastgelegde CO2 verloren. Kan het duurzamer? Hoe kunnen we snoeihout hergebruiken en tot waarde te brengen? Melkveehouder Evert Jan Wijers deelt zijn ideeën. Samen met Ludo Schennink van Innodeen gaan we in op hoe houtvezels uit snoeihout tot waarde kunnen worden gebracht tot een circulair biocomposiet

  • Kringlopen sluiten in de Cleantech Regio

Sjoerd Elgersma presenteert zijn plan voor de teelt van meer eiwitrijke gewassen. Meer grondgebonden, een bijdrage aan landschap en biodiversiteit en een toekomstbestendig verdienmodel voor boer, loonwerker en voerfabrikant zijn de doelen. Jan van Hoef, werkzaam voor veevoerproducenten Bosgoed en Klein Hekkelder, vertelt hoe deze eiwitten verwerkt kunnen worden tot regionaal geteeld veevoer.

  • Enkeerd 2.0

Een innovatieve manier om de teeltlaag van het land te verdiepen voor meer organische stof, meer koolstofvastlegging en een beter watervasthoudend vermogen van de bodem. Pieter Brouwer deelt zijn plan dat hij op dit moment samen met Louis Bolk Instituut en Agro-innovatiecentrum De Marke verder uitwerkt.

  • De Pantry

Een onbemande streekwinkel in kleine kernen om de dagelijkse boodschappen te doen. Een initiatief van Lukas Lagerweij met lokale producten, geleverd en en uitgevoerd samen met boeren uit de buurt. De eerste Pantry is onlangs in Wilp (Gld) geopend.

Vooruitboeren in de regio: 4 jaar De Innovatie Coöperatie

Initiatiefnemers Erik Koldewey en Carel de Vries gaan in gesprek met Eric-Jan de Haan (voorzitter Innovatieraad) over wat de innovatieraad kan betekenen voor ondernemers.

Dit digitale Innovatie Event is interactief; je kunt meepraten en via WhatsApp vragen stellen aan de ondernemers.

Meld je aan en ontvang de laatste details over het programma in je mailbox.