Excursie Hoeve Biesland

Op 6 november 2019 gingen Achterhoekse ondernemers, samen met De Innovatie Coöperatie, op excursie naar Hoeve Biesland in Delfgauw. Aanleiding voor dit inspiratie bezoek was de wens van een aantal boeren om zich in een gevarieerd gezelschap te oriënteren op nieuwe verdienmodellen, korte ketens en verbinding met de consument. Eén van de ondernemers, Suzanne Ruesink uit Aalten, schreef een korte terugblik:

“Samen met een aantal boeren uit het oosten hebben we begin november Jan Duijndam bezocht. Jan runt samen met zijn familie Hoeve Biesland, een biologisch dynamische boerderij met dagbesteding. Jan heeft gekozen voor risicospreiding. Hoeve Biesland bestaat uit een melkveetak met 160 melkkoeien, een boerderijwinkel, eigen slagerij, een zorgtak, eigen bakkerij en groente afdeling. Hoeve Biesland heeft enorm veel goodwill in de omgeving gecreëerd door anders te denken en ook anders te boeren. Jan maakt zo veel mogelijk gebruik van de natuur en beheert ook een groot deel natuur in het Groene Hart. Daarnaast worden veel producten zelf gemaakt en levert Hoeve Biesland aan lokale horeca en winkels. Jan heeft zichzelf vrij gespeeld als ondernemer. Door mensen meer deel te maken van zijn bedrijf en verantwoordelijkheden te geven neemt Jan mensen mee in zijn visie en zorgt hij ervoor dat mensen samen met hem zijn bedrijf naar een hoger plan tillen. Ik ben ontzettend geïnspireerd geraakt welke mogelijkheden er wel niet allemaal zijn met een boerenbedrijf. Je moet alleen lef hebben, je kwetsbaarheden delen, en mensen vertrouwen. Een onwijs mooie middag, die dankzij De Innovatie Coöperatie tot stand kwam.”

Ook interesse in een uitwisseling of een idee voor een excursie? Neem dan contact op met Erik Koldewey, dit kan via: info@deinnovatiecooperatie.nl of +316 53 50 33 29