Hoe gaat het met Carel?

Carel de Vries gaf de afgelopen jaren, samen met Erik Koldewey, vorm en inhoud aan De Innovatie Coöperatie. Hij trok, samen met ondernemers, diverse projecten van de grond. Maar begin dit jaar verdween hij plotseling van het toneel en is sindsdien niet meer gesignaleerd. Regelmatig vragen mensen waar is Carel toch gebleven?

Carel werd eind vorig jaar getroffen door een uiterst zeldzame aandoening, een auto-immuun ziekte die zijn zenuwen aantast. Hij ging door een diep dal van ernstige verlamming. Nadat de ziekte onder controle was, begon een lang traject van revalidatie. Het gaat nu gelukkig de goede kant op.

Van het toneel

Carel de Vries: ‘Erik Koldewey en ik hebben de afgelopen jaren samen vorm en inhoud gegeven aan De Innovatie Coöperatie. Ik was ook betrokken bij de start en ontwikkeling van een aantal projecten. Tot eind vorig jaar dus. Ineens was ik van het toneel verdwenen. Ik had flinke pech. Eind vorig jaar werd ik getroffen door, wat na lang onderzoek, een uiterst zeldzame auto-immuun ziekte bleek te zijn. Die tastte mijn zenuwen aan. Ik ging door een diep dal van ernstige verlamming aan armen, handen en benen. Nadat de ziekte onder controle was, bracht ik meer dan een half jaar in een revalidatiecentrum door. Inmiddels ben ik weer thuis en gaat het gelukkig de goede kant op; met krukken en enkelbeugels kan ik nu weer kleine stukjes lopen.’

Steentje bijdragen

Carel vervolgt: ‘Ondertussen hoor en lees ik over de mooie projecten die De Innovatie Coöperatie in de CleanTech Regio en de Achterhoek en de Liemers van de grond trekt. Ofschoon je soms de moed zou verliezen met de stikstofchaos en het wegvallen van de derogatie is juist nu innovatie belangrijker dan ooit. We moeten nieuwe wegen vinden voor nieuwe toekomstperspectieven voor de boeren van morgen. Daarvoor is De Innovatie Coöperatie in het leven geroepen: om te helpen jouw innovatieve idee tot een succes te maken. Wie weet kan ik over enige tijd mijn steentje daar weer aan bijdragen.’

We wensen Carel een voorspoedig verder herstel toe en hopen dat De Innovatie Coöperatie, te zijner tijd, weer volop van zijn energie, netwerk en kennis kan profiteren.

Carel geniet van een brunch bij zijn thuiskomst aangeboden door collega’s van De Innovatie Coöperatie.