Soms is het heel simpel en begint het heel klein

De Innovatie Coöperatie brengt vernieuwende ondernemers en hun samenwerkingspartners bij elkaar. Om elkaar te inspireren, voor nieuwe contacten en voor het realiseren van ideeën. Soms is een linkje leggen voor ons heel simpel en volgen blije appjes van mensen die De Innovatie Coöperatie met elkaar in contact heeft gebracht.

Innovatiemakelaar Linda Commandeur had het pas nog bij de hand. Ze had een afspraak met Janneke Godziejewski en Winny van Buuren van Landgoed Kreil om bij te praten. Op Landgoed Kreil staat natuurinclusieve landbouw centraal. Het landgoed is op zoek naar welke rol zij kunnen spelen binnen de agrarische vernieuwing. De dames vertelden over hun nieuwste resultaat: een prachtig biertje dat ontstaan is door het leggen van lokale verbindingen.

Dit bier komt volledig uit Winterswijk. De gerst is afkomstig van Landgoed Kreil verbouwd in de Winterswijkse buurtschap Miste. Het graan is gemout door Vloermouterij Masterveld uit buurtschap Ratum. De hop is afkomstig van de lokale hopboer Sebastiaan Tekelenburg uit buurtschap Meddo. Deze ingredienten zijn samengebracht in de ketels van Brouwerij Wentersch. Lokaler dan dit, krijg je het niet.

Vervolgens kwam er dankzij het leggen van contact via De Innovatiecoöperatie een mooie recensie op bierplatform Bierista.nl en stond het bier weer even in publiciteit. Zowel Bierista als de dames waren blij met het gelegde contact. Linda: ‘Het lijkt zo simpel: even meedenken met iemand om iemand verder te helpen en een contact te leggen. Het is mooi als je een rol kan vervullen in het verbinden van verschillende schakeltjes tot een samenwerking. En wie weet vloeit er nog meer moois uit voort.’

https://www.bierista.nl/actueel/corvus-corone-bier-korte-keten